· 

Leegstand winkels tegengaan door ombouw tot woonruimte

10-2-2021 - Michiel

Als de coronacrisis ons iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat veel fysieke winkeliers het erg zwaar hebben en nog gaan krijgen. Door het gedwongen sluiten van 'niet essentiële' de winkels hebben meer en meer consumenten de webwinkels omarmd. Ondanks de oplopende levertijden bij de diverse postbedrijven ervaart men het enorme gemak van thuisbezorgde artikelen.

 

Voor winkeliers of eigenaars van winkelpanden vormt dit een steeds groter wordend probleem. Er zijn in de winkelkernen door Nederland verspreid simpelweg teveel vierkante meters voor de manier waarop de retail er in de toekomst uit gaat zien. We gaan zonder enige twijfel terug naar kleinere, compactere shopping gebieden met kwalitatief hoogwaardiger aanbod en sfeer. 

Winkels die niet meegaan met deze kwaliteitsimpuls zullen langzaam maar zeker uit het straatbeeld gaan verdwijnen. Als gevolg hiervan zal steeds meer winkelruimte leeg komen te staan. Hoe ga je daar dan als pandeigenaar mee om? Je kan wachten tot er een winkel zich komt melden om de ruimte te gaan huren. Ondertussen zijn er geen inkomsten en is het nog maar de vraag of die partij aan komt kloppen. Natuurlijk, de huuropbrengsten van een winkel zijn mooi, maar weegt dat op tegen de groter wordende onzekerheid omtrent het voortbestaan van die winkels?

Buro Bouwkracht zet in op het ombouwen van winkelpanden tot woonruimte. In Nederland is ruimte een schaars goed. Steeds minder plekken zijn beschikbaar voor het nieuw bouwen van woningen. Toch blijft de vraag naar woonruimte onverminderd hoog. Wij geloven erin dat beide problemen op te lossen zijn door de verbinding te zoeken. Stel winkelruimte beschikbaar voor het ombouwen naar woonruimte. Investeer in een pand dat op langere termijn zijn geld gaat opleveren. Woonruimte geeft initieel misschien niet hetzelfde rendement als een winkel, maar is op de lange termijn zeker een waardevaste oplossing.

Samen eens sparren over de mogelijkheden voor uw winkelpand? Wij gaan graag met u het gesprek aan en komen met creatieve oplossingen om de waarde van uw pand te verhogen. 

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail, telefoon (06-23770693) of ons contactformulier

Reactie schrijven

Commentaren: 0