· 

Wordt CO² opslag opgenomen in norm duurzaam bouwen?

11-02-2021 - Michiel

Minister Ollongren gaat bekijken hoe ze de CO²-opslag van biobased materialen kan laten meetellen in de berekening voor de norm voor duurzaam bouwen. Een belangrijke stap om de beoordeling van bouwmaterialen eerlijker te laten verlopen. 

 

Met de steeds strenger wordende normen voor energieprestaties is het nog altijd geen eerlijk speelveld voor biobased materialen. De lobby van de cement-, beton- en staalindustrie houdt helaas nog een stevige grip op de normering in de bouw.

Wij als Buro Bouwkracht zijn erg blij dat het bouwen met hout een eerlijkere kans krijgt. Wij zien al sinds jaar en dag de voordelen van houten constructies. Betere luchtkwaliteit, hogere isolatiewaardes, minder impact op het milieu. Wij zien voldoende redenen om erg blij te worden van het bouwen met hout.

 

Wilt u ook laten weten dat het bouwen met hout meer moet worden gestimuleerd? Teken dan nu het houtmanifest op https://www.houtnatuurlijkvannu.nl/manifest/

Reactie schrijven

Commentaren: 0