· 

De stagiaire die geen stage mocht komen lopen

18-02-2021 - Michiel

Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat namen Dominique en ik onszelf voor toen wij op 31 december de plannen voor dit jaar nog eens doorspraken. Inzetten op duurzaamheid, verantwoord bouwen, duurzame samenwerkingen en het bijdragen aan maatschappelijke problemen.

 

Kennisoverdracht aan #studenten hoort wat ons betreft net zo goed in dit rijtje thuis. Alleen dan moet het wel op een kwalitatief hoogwaardig niveau. Geen half werk, daar heeft een stagiair(e) niets aan.

 

We wezen recent een dame af die dolgraag bij ons stage wilde lopen. Niet omdat ze niet bekwaam was of we haar geen kans wilden geven, maar omdat we geen kans zagen haar goed te begeleiden deze periode.

 

We deden die afwijzing op onze eigen manier, net even anders. Gevolg was dat de dame in kwestie niet alleen begrip toonde, maar zelfs dolgraag toch nog een keer kennis kwam maken.

 

We nodigden haar uit voor een kennismakingsgesprek. Helaas bleek haar beeld van stages niet bepaald positief. Afwijzing hier, geen reactie daar, als er dan een stage kwam nauwelijks begeleiding of enkel rotklusjes. Kortom, geen fraai verhaal. Wij nemen haar komende stageperiode alsnog graag aan!

 

Mijn oproep: Kan de omgang met stagiairs niet anders mede #bouwbedrijven? #stage #begeleiden #mvo #stageplaats

Reactie schrijven

Commentaren: 0