· 

Levensloopbestendig aanbouwen

Buro Bouwkracht ziet steeds meer aanvragen voor een levensloopbestendige aanbouw. Thuis blijven wonen in een omgeving die vertrouwd is met alle gemakken op de begane grond. Geen drempels, brede kozijnen en een goed geïsoleerde aanbouw met vloerverwarming blijken de belangrijkste wensen. 

 

Wij hebben inmiddels voor diverse van onze klanten ontwerpen gemaakt waarbij al deze wensen samen kwamen. Ook als het bestaande huis nog geen vloerverwarming heeft kunnen wij een losstaand systeem aanbieden waarbij de aanbouw dit wel heeft. 

Warmte in de winter, koel in de zomer. Goed geïsoleerde wanden en een goed geïsoleerd dak zorgen voor weinig stookkosten en beperkte warmteoverlast in de zomer. 

 

Hieronder ziet u diverse voorbeelden van ontwerpen die wij maakten voor onze klanten. Het uitgangspunt is in alle gevallen de specifieke wens van de klant geweest. Wij specialiseren ons dan ook in maatwerkoplossingen, passend bij het huis en de ruimte die ter beschikking is.

Levensloopbestendige aanbouw te Wemeldinge

Deze woning uit de jaren 50 is gedateerd en niet berekend op lang thuis blijven wonen. We ontwierpen in traditioneel Zeeuwse stijl een aanbouw. De woonkamer wordt groter en krijgt openslaande tuindeuren in plaats van een vast raam. Verder worden in de aanbouw de volgende zaken gerealiseerd: 

 

- Ruime slaapkamer

- Ruime badkamer

- Ruimte voor wasmachine en droger (inclusief C.V. ketel)

- Berging

 

Alles goed toegankelijk en logisch ingedeeld. Hiermee wordt op een beperkt oppervlak het woongenot enorm verhoogd. Vanuit de slaapkamer is de tuin direct te benaderen met een openslaande dubbele deur. 

Levensloopbestendige aanbouw te Vlissingen

Deze woning uit de jaren 60 is gedateerd en niet berekend op lang thuis blijven wonen. We ontwierpen een luxe aanbouw met veel licht, lang kleurvast bamboe als gevelbekleding en zwarte elementen die een luxe uitstraling geven.

 

De ruimte wordt deels gebruikt als studio om muziek te componeren en zal deels als slaap- en badkamer worden gebruikt. De studioruimte is apart benaderbaar via een eigen ingang. 

 

De leefruimte is zowel vanuit de voortuin als achtertuin en via het huis te benaderen. De grote raampartijen en harmonica pui aan de achterzijde zorgen voor veel licht en een ruimtelijk gevoel. 

 

We pasten geluiddempende isolatie toe vanwege de ligging aan een drukke doorgaande weg. Verder is de aanbouw voorzien van een goede airco en vloerverwarming die per ruimte te bedienen is.

Reactie schrijven

Commentaren: 0