Levensloopbestendig aanbouwen
Levensloopbestendig · 27. mei 2021
Langer thuis blijven wonen in de vertrouwde omgeving, wie wil dat nou niet?

De stagiaire die geen stage mocht komen lopen
MVO · 16. februari 2021
We wezen recent een dame af die dolgraag bij ons stage wilde lopen. Niet omdat ze niet bekwaam was of we haar geen kans wilden geven, maar omdat we geen kans zagen haar goed te begeleiden deze periode. We deden die afwijzing op onze eigen manier, net even anders. Gevolg was dat de dame in kwestie niet alleen begrip toonde, maar zelfs dolgraag toch nog een keer kennis kwam maken.

Wordt CO² opslag opgenomen in norm duurzaam bouwen?
Duurzaamheid · 11. februari 2021
Minister Ollongren gaat bekijken hoe ze de CO2-opslag van biobased materialen kan laten meetellen in de berekening voor de norm voor duurzaam bouwen. Een belangrijke stap om de beoordeling van bouwmaterialen eerlijker te laten verlopen.

Inzetten op alleen zonnepanelen? Geen goed plan!
Energie · 10. februari 2021
Voor velen was de sneeuw die afgelopen dagen viel een welkome afwisseling. We hadden al lange tijd geen echte sneeuwbuien meer gehad en dus wordt er volop genoten van het moois dat onze natuur ons te bieden heeft. De keerzijde van dit verhaal ondervindt men in buurland Duitsland, waar men nog veel meer zonnepanelen heeft liggen dan in Nederland.

Leegstand winkels tegengaan door ombouw tot woonruimte
Vastgoed · 10. februari 2021
Als de coronacrisis ons iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat veel fysieke winkeliers het erg zwaar hebben en nog gaan krijgen. Door het gedwongen sluiten van 'niet essentiële' de winkels hebben meer en meer consumenten de webwinkels omarmd. Ondanks de oplopende levertijden bij de diverse postbedrijven ervaart men het enorme gemak van thuisbezorgde artikelen.

Levensloopbestendig en duurzaam wonen in Zeeland
Levensloopbestendig · 08. februari 2021
Woont u nog steeds erg fijn in de woning waar u al jaren woont, maar ziet het er naar uit dat u door lichamelijke klachten wellicht moet verhuizen naar een geschiktere woonruimte of een zorginstelling? Dan denken wij graag met u mee.

Duurzaam of circulair bouwen, kies voor houtskeletbouw
Duurzaamheid · 04. februari 2021
Steeds meer bouwers komen tot de conclusie dat het traditionele bouwen niet erg duurzaam is. Beton heeft een enorme impact op onze omgeving en de middelen om beton te maken worden steeds schaarser. Eén ton beton veroorzaakt één ton CO².

Aangescherpte eisen, BENG woning verplicht
Duurzaamheid · 05. januari 2021
Per 1 januari 2021 is het voor elke nieuwbouw woning verplicht om BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) te zijn. De wettelijke eisen op het gebied van milieu- en energieprestaties zijn fors aangescherpt ten opzichte van voorgaande jaren.