Bouwkundig advieswerk

Altijd een oplossing

Advieswerk in de bouw is vrijwel altijd maatwerk. Maatwerk heeft door de band genomen altijd een aantal onzekere factoren. Vanuit onze adviserende en onafhankelijke rol bieden wij u echter wel zekerheid. Van aankoopkeuring tot bouwkundig probleem, door duidelijke communicatie en een goede projectplanning weet u precies waar u aan toe bent. Wij weten faalkosten of vertragingen tot een minimum te beperken. Doordat wij in elke fase van het project als coördinator betrokken blijven werken wij uw obstakels uit de weg. Wilt u eens met ons sparren over uw uitdagingen? Wij staan altijd open voor een verkennend gesprek. 

Opleveringskeuring

Wordt uw nieuwbouw woning of bedrijfspand binnenkort opgeleverd? U kunt Buro Bouwkracht inschakelen om de oplevering bij te wonen. Tijdens de opnameronde met de aannemer registreren wij alle gebreken en opmerkingen. Ook u kunt hierbij uw wensen en opmerkingen aangeven. Zodra alles in kaart is gebracht zorgen wij voor duidelijke afspraken waarbij de aannemer de laatste puntjes op de i zet. 

Bouwkundige keuring

Bij de aan- of verkoop van vastgoed, wilt u graag feitelijk inzicht in de staat van het gebouw. Een bouwtechnische inspectie geeft uitsluitsel over de kwaliteit van het gebouw en over de staat van onderhoud. Een bouwkundig onderzoek is dan ook een prima uitgangspunt voor een MJOB (onderbouwde meer jaren onderhoudsbegroting).

Intensieve projectbegeleiding

Van initiatief tot het gewenste resultaat; het klinkt simpel, maar voor de leek is dit een traject vol valkuilen. Door uw project op de juiste manier te sturen bent u verzekerd van een uitstekend resultaat. Buro Bouwkracht heeft de drive en kennis in huis om uw bouwplannen vlekkeloos te begeleiden.


De juiste koers bepalen

Of we het nu hebben over het plaatsen van een kleine aanbouw of grootschalige utiliteitsbouw, in ieder bouwproject is een solide begeleiding onmisbaar. 

Projectbegeleiding

 • Wij nemen u het complete pakket uit handen.
 • Faalkosten zijn funest. Deze halen we er zo veel mogelijk uit door het gebruik van moderne communicatie, BIM en clashcontroles.
 • Praktijk en theorie gaan hand in hand door gebruik te maken van onze dienstverlening.
 • Krijg financieel meer inzicht. Wel zo fijn om kosten in de hand te houden. 
 • De manier waarop uw project verloopt is soepeler.
 • Doordat wij met senior projectleiders werken hebben wij niet alleen de kennis, maar ook de ervaring in huis.

Werkvoorbereiding bouw

Buro Bouwkracht laat alle benodigde gegevens en partijen voor uw bouwtraject samenkomen. Wij hanteren een heldere en transparante werkwijze zodat u het overzicht houdt. Wij zijn op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving binnen de sector. 

 • Inkoop traject
 • KAM, TRA, VCA Kwaliteitssystemen
 • BREEAM bouwsystemen
 • Projectteam ondersteuning
 • Turn-key projecten
 • Veiligheid en VGM controle
 • Cradle to cradle bouwen

Goedkoper bouwen

 Uw woning goedkoper bouwen zonder in te leveren op duurzaamheid, wooncomfort of design. Het is allemaal mogelijk doordat wij slim ontwerpen en construeren. Onze werkwijze gaat mee met de tijd. Hierdoor kunnen we altijd anticiperen op de markt én bouwkosten. 

Samen bouwen is goedkoper

Door samen met een groep 'zelfbouwers' een plan te realiseren komt dat in de meeste gevallen gunstig uit op gebied van bouwkosten. Groter inkopen, seriematig ontwikkelen en het delen van stichtingskosten zijn factoren die enorm veel invloed hebben op de rekening. U bespaard al zo'n 5% kosten wanneer er 2 woningen worden gebouwd.  Buro Bouwkracht heeft de kennis in huis om het traject tot in detail te begeleiden. 

100% zekerheid

Wij begrijpen dat het nieuwbouwen van uw woning een ingewikkeld proces lijkt waar een forse investering aan verbonden zit. Om uw twijfels weg te halen biedt Buro Bouwkracht zekerheid, adviseren we in afbouwgaranties en werken we samen met de beste aannemers en een overkoepeld orgaan CPOZ - Collectief Particulier Ondernemerschap Zelfbouwers. 


Bouwkosten

Veel van onze klanten vinden het belangrijk inzicht te krijgen in het kostenplaatje wat gemoeid gaat met de bouwplannen. Buro Bouwkracht helpt u een goed en realistisch beeld te krijgen van alle kostenposten. Om dit te behalen hebben wij een aantal rapportages in het leven geroepen die u per categorie de informatie geven waar u naar op zoek bent. Iedere rapportage is verbonden met een deel van het bouwtraject.

 

 • Budgetraming/budgetteren (PvE) > op basis van kengetallen
  Op basis van uw wensen maken wij een grove schatting met welke kosten u rekening moet houden.
 • kostenraming (SO) > op basis van kengetallen
  Nadat uw Schetsontwerp afgerond is weten we in grote lijnen de omvang van het bouwplan. Hierop kunnen wij met behulp van inhoud of oppervlaktes een raming maken van de kosten.
 • Werkbegroting (calculatiebestand VO) > op basis van actuele prijsvorming
  Nadat er definitieve tekeningen zijn kunnen wij specifieker te werk gaan. Door per onderdeel de materialen, materieel, arbeid en overige kosten uit te trekken krijgt u een duidelijke indicatie van wat uw bouwplan zal gaan kosten. Doorgaans wijken deze prijzen maximaal 10-15% af van de werkelijkheid.
 • Uitvoeringsbegroting contracten (UITV) > op basis van actuele prijsvorming
  Deze begroting is zo goed als definitief te noemen. Buro Bouwkracht voert diverse offerte vergelijken uit om tot de beste prijs/kwaliteitsverhouding te komen. Onze eigen werkbegroting functioneert hierbij als naslagwerk om de prijzen realistisch te houden. 
 • Budget bewaking (UIT) > op basis van de uitvoeringsbegroting
  Tijdens de bouwwerkzaamheden worden alle financiële gegevens constant gemonitord. Waar nodig wordt er geacteerd op zaken die het budget in gevaar brengen. 
 • Nacalculatie (nazorg) > op basis van het gerealiseerde werk
  Tijdens deze calculatie worden meer- en minderwerken op de juiste manier verwerkt en wordt het werk prijstechnisch gecontroleerd.