Extra leefcomfort met een aanbouw aan uw huis

Meer ruimte in de woonkamer en keuken, of het levensloopbestendig maken van uw woning. Bij ons zijn dit de meest gehoorde redenen voor een aanbouw aan huis. Een aanbouw is een waardevaste investering en levert direct extra wooncomfort op. Buro Bouwkracht specialiseert zich in het realiseren van een houtskeletbouw aanbouw aan uw huis. Deze manier van bouwen resulteert in een lichtere constructie die voorkomt dat er heipalen de grond in moeten. Daarnaast zijn er zeer hoge isolatiewaardes te behalen, iets dat past bij de duurzame doelstellingen van deze tijd. 

Bouwen met Dewalt

Vooraf een 3D ontwerp om uw idee te visualiseren

Onderdeel van onze bouwprojecten is dat wij vooraf een 3D model maken van uw ideeën, voordat wij gaan bouwen. Niet alleen voorkomt dat misverstanden over de verwachtingen vooraf, ook de gemeente is hier erg blij mee wanneer er een omgevingsvergunning moet worden aangevraagd. 

Overzichtelijke kostencalculatie

Transparantie in de kosten is voor ons een groot goed. Als klant weet u vooraf welke kosten onder de totale offerteprijs liggen. Al onze uren en inkoopposten worden open naar u gecommuniceerd. Deze onderliggende calculatiesheet is ook voor het verkrijgen van een bouwdepot vaak een gevraagd stuk. Onze calculatiebestanden zijn volledig opgebouwd op de STABU-besteksystematiek en is daardoor zodanig opgebouwd dat de eerste posten uit de sheet horen bij de eerste fase van de bouw.  

Hulp bij de vergunningprocedure

Wanneer het plaatsen van een aanbouw nieuw voor u is en u niet bekend bent met de werkwijze van uw gemeente zullen wij u hierin ondersteunen of het volledige traject uit handen nemen. Wij dienen uw aanvraag in via het omgevingsloket online en zullen vervolgens ook de communicatie met de diverse afdelingen binnen de gemeente voor onze rekening nemen. Hiermee ontzorgen wij u van a tot z. 

Samen uw dromen realiseren

In tegenstelling tot veel andere bedrijven zijn wij erg flexibel in onze manier van werken. Kent u bijvoorbeeld zelf een goede loodgieter of elektricien en gunt u die het werk, wat ons betreft geen probleem. Wilt u zelf een deel van de afwerking doen? Natuurlijk komen we daar uit. Uiteindelijk gaat het erom dat uw droom werkelijkheid wordt. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op!

Voorbeelden van eerder door ons opgeleverd 3D-tekenwerk voor aanbouwen:

Aanbouw aan bestaande bungalow uit 1985, Baarland (2021)
Aanbouw aan bestaande bungalow uit 1985, Baarland (2021)
Aanbouw aan vrijstaande woning, Vlissingen (2021)
Aanbouw aan vrijstaande woning, Vlissingen (2021)
Aanbouw Mannee Goes (2021)
Aanbouw Mannee Goes (2021)
Aanbouw Mannee Goes (in aanbouw door Buro Bouwkracht)
Aanbouw Mannee Goes (in aanbouw door Buro Bouwkracht)
Levensloopbestendige aanbouw Middelburg (2021)
Levensloopbestendige aanbouw Middelburg (2021)
Aanbouw Aria Goes (2021)
Aanbouw Aria Goes (2021)
Aanbouw met beklede zeecontainers Colijnsplaat (2020)
Aanbouw met beklede zeecontainers Colijnsplaat (2020)
Aanbouw aan vrijstaande woning, Vlissingen (2020)
Aanbouw aan vrijstaande woning, Vlissingen (2020)
Aan- en opbouw woning Kats (2019)
Aan- en opbouw woning Kats (2019)
Aanbouw woning Goes (2019)
Aanbouw woning Goes (2019)
Aanbouw aan hoekwoning Oosterland (2020)
Aanbouw aan hoekwoning Oosterland (2020)
Opbouw op garage Oostkapelle (2019)
Opbouw op garage Oostkapelle (2019)

Bijzonder(e) ontwerpen

U bent het centrale punt binnen het ontwerptraject. Daarom vinden wij dat het ontwerp naadloos moet aansluiten op uw wensenpakket. Wanneer een goed vertrekpunt in kaart is gebracht werkt ons team dit op een professionele manier uit tot een volmaakt bouwplan. Buitenom de gebruikelijke bouwtekeningen bieden wij al onze klanten de mogelijkheid om het ontwerp beter te doorgronden door middel van levensechte 3D visualisaties. 

Wat kenmerkt Buro Bouwkracht stijl?

Dat begint bij de manier van werken. Dáár waar men een met papier en en potlood gemaakte schets aflevert, gaan wij nog een stapje verder. Buro Bouwkracht biedt u vanaf het begin af aan al een realistisch en begrijpbaar 3D model. Dat neemt al snel een groot stuk onduidelijkheid weg. En die schets op papier, die maken we natuurlijk wél als vertrekpunt.

Onze stijl bevat krachtige visuele kenmerken die wij in de ontwerpen verwerken. De invloed van modern-landelijke stijl is dan ook sterk aanwezig. We maken veel gebruik van strakke hoeken, kaders en een goed lijnenspel. Daarnaast vinden wij het belangrijk (zon)licht en een ruimtelijk gevoel te versterken. U toch ook?

Onze manier van ontwerpen

Wat het traject uitzonderlijk maakt is de manier waarop wij uw project benaderen. Dit doen wij door te ontwerpen vanuit de functie van het het gebouw. In onze beleving heeft iedere ruimte een specifiek doel. Keer op keer is dit de gedachte die ons scherp en realistisch houdt. Door van binnen naar buiten te werken combineren wij praktijk, theorie en functionaliteit tot een gebalanceerd geheel.

Stelt u zich voor, u bent een ondernemer en het pand waar u nu gevestigd zit wordt te klein of staat niet (meer) in relatie met uw bedrijfsvoering. Het is dan belangrijk eerst te overwegen welke oplossing voor uw situatie het best passende is - uitbreiden, nieuw bouwen of een ander pand verbouwen? Nadat wij u hebben geholpen een weloverwogen besluit te nemen, weten wij als geen ander dat zaken als indeling, logistiek, uitstraling en werkprocessen bepalend zijn. Wij verdiepen ons vervolgens graag in uw bedrijf en de dagelijkse gang van zaken zodat wij u en uw bedrijf beter leren kennen. Wij zullen al snel kunnen achterhalen hoe het in z'n werking gaat en kunnen daar op anticiperen. Wij geloven dat dit de juiste strategie is om uw project succesvol te laten zijn.

Sneller samenwerken

Wij werken via een bouwteam methodiek. Op deze manier worden aannemer en adviseurs vaak al bij het voortraject betrokken. U profiteert van hen vakkennis, fouten worden voorkomen en kosten blijven acceptabel.

Ga voor groen!

In een wereld vol grijze bebouwing willen wij het groene hart stimuleren. Daarom maken wij zo veel mogelijk gebruik van natuurlijke en milieuvriendelijke (bouw) materialen. Nier alleen de materialisatie is daarbij van belang, maar ook de manier van uitvoeren heeft ontzettend veel impact op het milieu. Wij geloven er in dat we dit samen met u kunnen verbeteren voor de wereld van morgen.

Randvoorwaarden

Vanuit de gemeente, het bouwbesluit of andere organisaties kunnen behoorlijk wat eisen en voorwaarden worden gesteld. Buro Bouwkracht neemt deze het liefst vanaf het eerste initiatief mee in de ontwikkeling van uw project.


Tekenwerk

Uw bouwplannen werken wij met een geavanceerde software uit. Deze software maakt het mogelijk uw project in 2D en 3D uit te werken. Op deze manier krijgt u een realistische beleving van het bouwwerk waar u virtueel doorheen kunt lopen. Naast de visuele voordelen biedt onze software tevens de mogelijkheid om daar Clash-Control* of BIM* aan toe te voegen. Deze toevoeging is zeer waardevol omdat het knelpunten in het bouwwerk herkent, analyseert en oplost. Kosten worden daarmee aanzienlijk gereduceerd en de kwaliteit wordt verbeterd. 

Clash-Control: Hiermee leggen we diverse tekening lagen over elkaar heen. Door middel van het uitvoeren van Clash-Control (sessies) kunnen we het 'botsen' van ingetekende onderdelen in uw project sneller opsporen en voorkomen. Kosten onvoorzien en faalkosten worden hier drastisch mee verminderd.

BIM: De Nederlandse term hiervoor is Bouwwerk Informatie Model. Dit digitale 3D model bevat tekeningen, materialen, toepassingen of informatie van de bestaande of geplande constructie. 

Bouwtekeningen zijn het communicatiemiddel in de bouw- en technieksector. Helder tekenwerk voorkomt fouten en helpt ons uw project beter uit te werken. 

Onze werkwijze en expertise met betrekking tot bouwtekeningen is verdeeld in een aantal categorieën:

 • Digitaliseren van bestaande bouw
 • Schets ontwerp (SO)
 • Vlekkenplan
 • Plattegrond studie
 • Voorlopig ontwerp (VO)
 • Detailtekeningen
 • Definitief ontwerp (DO)
 • Detaillering
 • Bestektekeningen
 • Werktekeningen
 • Technisch ontwerp (TO)
 • Verkooptekeningen en 3D visualisatie
 • Ontruiming- en BHV plannen
 • Bouwplaats- en situatietekeningen

Vakkundige uitwerking

Doordat wij werken met de nieuwste technieken zorgt ervoor dat de tekeningen op de juiste manier worden uitgewerkt. Misstappen in het proces kunnen tot cruciale fouten leiden tijdens de daadwerkelijke bouw. Daarom heeft Buro Bouwkracht een team van specialisten samengesteld om u te kunnen verzekeren van degelijk tekenwerk. In samenwerking met projectmanagers, bouwfysicus, tekenaar, jurist, architect, stedenbouwkundige en constructeur wordt uw plan klaargestoomd voor een soepele uitvoering.