Herbestemmen van vastgoed, slim en duurzaam!

Vastgoed onderhouden of ontwikkelen

Buro Bouwkracht is al jarenlang bezig met het thema duurzaamheid en herbestemming van vastgoed. Juist in deze tijd worden deze thema's steeds belangrijker. Door corona gedwongen gesloten winkels laten bij bosjes het leven. Gevolg hiervan zal met name langdurige leegstand van winkelpanden zijn. Zonde, want leegstand doet een stads- of dorpskern geen goed.

Wij zijn voorstander van de combinatie van drie uitdagingen waar we in onze tijd mee te maken hebben. Woonruimte is schaars, bouwruimte is in Nederland steeds schaarser en iedereen raakt steeds meer overtuigd dat duurzaam bouwen of verbouwen noodzakelijk is.

Het ombouwen van winkelruimte in de periferie is een ideale oplossing om deze drie zaken aan elkaar te koppelen. Leegstaande panden leveren geen rendement op, zorgen voor een verpauperd beeld in de straat en versnellen de achteruitgang van de staat van het pand. 

Winkels leveren per maand meer rendement op voor een verhuurder dan dezelfde ruimte verhuren als woonruimte. Toch wordt het risico dat winkels omvallen of helemaal niet terugkeren in een bestaand pand steeds groter. 

Wij als Buro Bouwkracht willen graag meedenken en meewerken aan het ombouwen van deze winkelpanden tot woonruimte. Niet alleen voorkomt het verpaupering en verlies door leegstand, het zorgt ook voor het terugdringen van de enorme woningnood in Nederland.

Als de winkelpanden dan ook nog eens op slimme wijze duurzaam worden omgebouwd dan zijn komen er ineens heel veel positieve aspecten om de hoek bij deze trajecten!

Slim investeren in stenen

Voor veel ondernemers, investeerders en zelfs particulieren is investeren in vastgoed dé oplossing om leegstand nieuw leven in te blazen en vermogen op te bouwen met een prima rentepercentage. Niet alleen grote kantoorpanden zijn te transformeren naar hippe appartementen. Ook is het mogelijk uw grachtenpand, loods, villa of woonhuis van een nieuwe functie te voorzien. 

Streven naar rendement

Hoe haalt u aanzienlijk meer rendement uit onroerend goed? Dat kan onder andere door het pand uit te laten blinken in functionaliteit of door het geheel in een nieuw jasje te steken. Eén van de belangrijkste punten om succes te behalen is het inzichtelijk krijgen van de baten en lasten. Daarnaast dient er rekening te worden gehouden met de marktpositie van beleggingsvastgoed. Doordat wij dagelijks actief zijn met bouwkundige zaken zitten wij dicht bij het vuur. We kennen de ins en outs en weten de goede kant op te sturen met de meeste slagingskans. Wij geven uw vastgoed een doel en u zult de positieve gevolgen snel merken.


Vastgoed te huur of te koop?

Wanneer uw onroerend goed niet verkoopt of verhuurt kunt u daar als eigenaar problemen door krijgen. Gelukkig zijn er genoeg opties om u bij staan. Buro Bouwkracht maakt graag met u samen een marketingplan om nieuwe huurders of kopers te trekken. Het alternatief is dat we een plan opstellen waarmee uw vastgoed een andere bestemming krijgt of verbouwd wordt. Om deze plannen op de juiste manier in de markt te krijgen werken wij samen met gerenommeerde makelaarskantoren, juridisch adviseurs en een fiscalist.

Projectontwikkeling

Een nieuw concept ontwikkelen voor commerciële doeleinden is meestal en lastig traject vol valkuilen. Wij helpen u bij het maken van een doordacht bouwkundig plan, vanaf de stedelijk bouwkundige zaken, het bouwkundig traject, marktonderzoek tot aan de verkoop of exploitatie. Ook daarbuiten denken we graag mee aan de inrichting en het voldoen aan de wettelijke kaders. Wij hebben een creatieve geest vol ideeën om uw plannen te optimaliseren.  


Exploitatie

U wilt gaan investeren in een object wat u vervolgens wilt exploiteren? Meestal gaat dit gepaard met een nauw aansluitend verbouwingsplan om het object klaar te stomen voor het daadwerkelijke gebruik. Wij denken graag met u mee vanuit de functie van het gebouw, maken een volwaardig plan en helpen u om de plannen werkelijkheid te maken.

  • Wij werken samen met stedenbouwkundig adviseurs, makelaars en marketeers
  • Wij inventariseren de risico's en valkuilen
  • Ondersteunen u in het marktonderzoek
  • Advies op bouwkundig vlak voor het exploiteren van uw project
  • Grip op kosten door professionele monitoring en advies
  • Hulp van een fiscalist of investeringsspecialist
  • Advies en hulp bij uw hypotheek of financieringstraject 

Loopt u al geruime tijd met een schitterend idee rond? Of wilt u investeren/beleggen in onroerend goed? Wij maken hier graag een business case van. Daarom nodigen wij u graag vrijblijvend uit op onze vestiging in Goes om van gedachten te wisselen. Maak direct uw afspraak via de knop hieronder.