Kijk, dat is ons
werk

Een greep uit onze opdrachtportefeuille
* niet al onze projecten staan op deze pagina vermeld


Sfeer en ruimte
Dit project betreft een uitbreiding aan de achterzijde van een woning. Onze opdrachtgever wilde dolgraag meer kunnen genieten van de tuin, maar ook van het koken en eten. Die twee zijn nu gecombineerd tot een smaakvolle open ruimte met veel licht en een ontzettend ruimtelijk gevoel.


Ontwikkeling vakantiepark
Voor Comfortcamping Scheldeoord in Baarland heeft Buro Bouwkracht een reeks luxe 4 en 6 persoons vakantiehuizen ontworpen. Duurzaamheid en natuurlijke uitstraling staan voorop. In samenwerking met de camping, een landschapsarchitect én de bouwer worden de 28 eenheden speels neergezet in een volledig nieuw park. Dáár mag de natuur haar gang gaan. Verkoop gestart vanaf 1 juli 2022.


Een prominente locatie
Deze forse moderne schuurwoning hebben wij mogen ontwerpen op een bijzondere locatie; midden in het Zeeuwse polderlandschap, langs de A58, halverwege de route van Goes naar Middelburg. De locatie en uitzonderlijke smaak van onze opdrachtgevers werkten als inspiratiebron voor dit design. Laat de impressies voor zich spreken. Van ''doorsneewerk'' is hier geen sprake! Oplevering 2023.


Nieuwbouw jaren 30 villa
Bedoeld voor in de Gemeente Borsele maakten wij het ontwerp van deze statige jaren 30 woning. Verfijnde ontwerpaccenten en de toepassing van een erker, uitbouw én veranda maken deze woning compleet en een genot om te wonen.


Nieuwbouw met riet gedekte villa
Geraffineerdheid, spanning, familieleven en off-grid; die woorden kregen wij mee van onze opdrachtgever. Deze met  rietgedekte villa is met zekerheid een van de meest bijzondere nieuwbouwwoningen in de streek. 


Diverse (privé) sanitair-units
Kamperen in de natuur met zo weinig mogelijk voorzieningen als mogelijk. Die tijden zijn als je het ons vraagt zo goed als voorbij. Vanuit de recreatiesector krijgen wij steeds vaker de vraag om mobiele badkamers te ontwerpen die passen in de omgeving. De foto's laten één van de vele variaties zien. Voor de productie werken wij met een klassieke aannemer samen die iedere unit bouwkundig verantwoord bouwt. Grote aantallen nodig of een volledig nieuw ontwerp? Dat kunnen we probleemloos verzorgen. 


Nieuwbouw ''Zeeuws Spulletje'' Wolphaartsdijk
Onze opdrachtgevers, een jong en energiek gezin, wilde graag wonen in een woonboerderij met een karakteristieke inslag. ''Dat is goed gelukt'', als je het aan hen zou vragen! Buro Bouwkracht heeft het ontwerp, de engineering en vergunning mogen verzorgen. Niet één, maar twee maal in de zelfde wijk opgeleverd medio voorjaar 2022. 


Design uitbreiding
Voor onze opdrachtgever uit Oostkapelle ontwierpen wij een forse eigentijdse uitbreiding. De woning kon ook iets meer uitdaging gebruiken als het aankomt op uitstraling. Het front kreeg een upgrade waar ook de gemeente vrolijk van werd! De effectieve binnenruimte is velen malen verbeterd. Oplevering eind 2021.


Nieuwbouw bungalow, anders dan anders
Een nieuw ontwerp, een nieuwe woning. Dit is wel een heel bijzondere! Deze volledig elektrische woning is namelijk niet op traditionele wijze gefundeerd, hij is gebouwd volgens een methodiek die je veel op recreatieparken vindt. De woning bestaat uit 2  geprefabriceerde units. De elementen worden als geheel op en van de vrachtwagen getakeld. Helemaal 'plug & play', oftewel, wonen na slechts 2 weken bouwtijd. Nog een belangrijk voordeel, de bouwkosten van zo'n woning liggen gemiddeld 5% tot 20% lager dan traditionele bouw.


Wunderschönen
Helemaal vanuit Aken Duitsland wist deze opdrachtgever ons te vinden. Het gaat hierbij om een ingrijpende verbouwing van een bestaande vakantiewoning in Kamperland. We zette een complete verdieping op het bestaande casco, goten het geheel in een modern jasje en voorzagen het van vooruitstrevend installatiewerk. 100% klaar voor de toekomst. Oplevering eind 2023.


Van buiten naar binnen en omgekeerd
De titel is wat bijzonder, net als deze opdracht. Naar wens van de opdrachtgever ontwierpen we een uitbreiding aan een bestaande villa. Men miste het contact met het zonnige buitenleven en wilde meer familie-quality-time. Dat kan hier prefect, want we hebben van buiten binnen gemaakt om buiten meer binnen te halen. Oplevering 2022.


Moderne nieuwbouw, toch compact
Deze nieuwbouwwoning is gebouwd in Zevenhuizen, een dorpje tussen Zoetermeer en Gouda. Onze opdrachtgever heeft ons duidelijke instructies meegegeven met welke elementen ze graag wilde terugzien. Zie hier, een hypermoderne nieuwbouwwoning geconstrueerd met staal. Het enigszins gesloten karakter geeft aan dat veel glas niet betekend dat de privacy verloren gaat!


Nieuwbouw klassieke notariswoning
Voor onze opdrachtgevers mochten wij een schitterende notariswoning ontwerpen. De woning, die in het Zeeuwse landschap net onder de rook van Goes zal verrijzen, is klaargestoomd voor de toekomst. Daarmee bedoelen we niet alleen op gebied van duurzaamheid. Ook qua indeling voldoet de woning aan de wensen van een druk gezinsleven waar mens en dier samenleven op een mooi stuk grond! 


Multifunctioneel tuinkantoor
Een interieurarchitecte uit Goes kwam naar ons toe met de vraag of wij haar en haar gezin wilde helpen met het uitdenken van een multifunctioneel gebouw in de tuin. Het perceel is diep en smal, dit was bepalend voor de contouren van dit ontwerp. Het 25 meter lange gebouw bevat een tuinkantoor met voorzieningen, een ruimte berging en een hobbyruimte voor haar klussende man. Het buitengevoel wordt benadrukt door het vele glas. Écht een ruimte waar rust, creativiteit en inspiratie samenvloeien.


Nieuwbouw rijtjeswoningen
In onze contreien is deze vastgoedontwikkelaar welbekend van de diverse schitterende projecten. Dit is er ook weer zo eentje. Buro Bouwkracht mocht de uitwerking verzorgen van deze compacte starterswoningen die in meerdere Zeeuwse dorpen zullen worden gebouwd. Het casco bestaat uit prefab betonnen ''bakken'' die modulair en snel gekoppeld kunnen worden. Uitgangspunt is en blijft; houd het betaalbaar! Prachtig initiatief! 


Massastudie bedrijventerrein
Braakliggende gronden zonder noemenswaardige invulling, daar draaide het om toen wij werden benaderd voor dit project. De markt schreeuwt om een dergelijke ontwikkeling. Wij maken het ontwerp, uitwerking, massastudie, vergunningen en ondersteunen de bouwkundige aanhorigheden voor deze grootschalige ontwikkeling van verzamelgebouwen.


Vernieuwen koetshuis
Wie bekend is in 's-Heer Arendskerke óf daar regelmatig komt herkent dit pand uit duizenden. In de Vermetstraat, waar zo'n beetje al het in- en uitgaande verkeer langskomt, staat dit karakteristieke pand op een prominente plek. Het vroegere koetshuis was in verval geraakt. Nu, in het bezit van een nieuwe eigenaar, wordt het koesthuis compleet vernieuwd. Natuurlijk helemaal in de passende stijl van de lintbebouwing. Na ons ontwerp, tekenwerk en vergunning gaat Otte Bouw BV uit Nieuwdorp aan de slag om de klus te klaren. 


Totaalrenovatie inclusief uitbreiding
Wij zijn in Middelburg, waar onze opdrachtgever enkele jaren geleden een mooie woning heeft gekocht. Men koesterde al lange tijd de ambitie hun woning van top tot teen te moderniseren. Men schakelde onze expertise in. Een forse uitbreiding, een geheel nieuwe (isolerende) schil, nul-op-de-meter installatiewerk én een filtersysteem voor regenwater. Wij verzorgden het voortraject en de opdrachtgever vertrouwden ons de bouwdirectie toe. 


Ontwerp multifunctionele werkplaats
Voor een van onze trouwste opdrachtgevers Camping Scheldeoord maakten wij alvast wat ruwe schetsen van een nieuwe werkplaats. De eigenaar van de camping wilt upgraden, dat kan dankzij een multifunctionele werkplaats, met dockingstation voor elektrische parkauto's een nachtsluis, beheerderspost, linnenkamer en tentopslag. Zoals we van deze opdrachtgever gewend zijn wilt hij dat het gebouw zijn eigen energie opwekt door een grote hoeveelheid zonnepanelen en duurzaam installatiewerk. Een opslagvoorziening (accu) voor opgewekte energie staat ook op het lijstje. 


Ontwerp bedrijfsverzamelgebouw
Buro Bouwkracht ontwierp een kleinschalig bedrijfsverzamelgebouw voor kleine ondernemers. Het pand bestaat uit 2 kantooreenheden en een 3-tal bedrijfsunits met entresolvloer. Het gehele plan is gericht op eenvoud en betaalbaarheid zonder uitstraling en kwaliteit uit het oog te verliezen. Het gehele gebouw is 'all-electric'. Dit is eigen ontwikkeling/planvorming.


Ontwerp tiny-offices
Sommige ondernemers/ZZP'ers kiezen ervoor klein te blijven en zo hun ambacht dicht bij ze te houden. Hoe mooi is dat? Een welbekend probleem is dat deze ondernemers vaak naast het net vissen als het om hun onderkomen gaat. Aan huis is vaak niet haalbaar en een groot pand huren/kopen betekend vaak diepe zakken. Als tussenoplossing heeft Buro Bouwkracht een concept ontwikkeld in de vorm van all-electric tiny-offices. Van fietsenmaker tot IT-specialist en van interieurarchitect tot psycholoog. Deze ruimtes zijn hét betaalbare alternatief. Wij zijn nog steeds op zoek naar locaties waar wij deze units mogen neerzetten. Neem gerust contact op voor meer informatie.