Over ons

Buro Bouwkracht specialiseert zich sinds 2018 in het leveren van hoogwaardig bouwkundig tekenwerk voor de particuliere en zakelijke markt. Opgeleid bij een architect levert onze tekenaar eigenzinnige en mooie ontwerpen op die aansluiten op de wensen van u als klant. 

 

Heeft u een bouwproject in gedachten en is dit project vergunning plichtig? Wij zorgen voor tekenwerk dat de gemeente kan gebruiken bij het beoordelen van de aanvraag. Door onze ervaring als aannemer leveren wij ook tekenwerk waar een aannemer van uw keuze zo mee aan de slag kan. 

Twee vrienden, één passie

In februari 2018 is Buro Bouwkracht opgericht door Dominique en Jesse, twee vrienden die samen een droom waar wilden maken: het oprichten van een succesvol bouwkundig adviesbureau dat naam zou maken door korte lijnen, informele communicatie en hoogwaardige ontwerpen. Daar kwam in de loop van de tijd een stuk uitvoer als aannemer bij. 

 

Halverwege 2020 is er een wijziging geweest in de bedrijfsvoering. Jesse besloot dat het ondernemerschap toch niet zo bij hem paste en koos ervoor om zijn werkgeluk elders te zoeken. Jesse heeft inmiddels Buro Bouwkracht verlaten. Met zijn vertrek was er behoefte aan een nieuwe partner voor Dominique. Deze vond hij in Michiel, die al langere tijd in diverse vormen betrokken was bij de activiteiten van het bedrijf. 

 

Samen werken Dominique en Michiel nu aan het verder uitbouwen van de eerder ingezette koers. De focus komt nog meer te liggen op het leveren van ijzersterk tekenwerk en eigenzinnige hoogwaardige (het liefst duurzame) bouwprojecten. 

 

Wij zijn er van overtuigd een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan onze maatschappij én ons vakgebied. Door de ijzersterke combinatie van ieders specialiteiten geven wij uw project de aandacht die het verdient. Wij zijn vooral actief in Zuid-West Nederland en het noordelijke deel van België. Onze achtergrond ligt zowel in de praktijk als in de theorie. Hierdoor weten wij als geen ander hoe de uitvoering in relatie staat met de werkvoorbereiding van uw bouwtraject. 

Wat heeft Buro Bouwkracht u te bieden?

  • Eigen tekenaar en constructeur in huis
  • Vaak binnen 48 uur al een offerte
  • Ruime ervaring in vergunningstrajecten
  • Hoogwaardig tekenwerk met onze 3D software
  • Houtskeletbouw specialisten
  • Alles onder één dak (van idee tot oplevering bouwproject)
  • Onze budgetramingen voldoen voor bouwen uit een bouwdepot
  • Transparantie in prijzen
  • Geen grote overhead, één vast aanspreekpunt.

U kunt ons bereiken via telefoon, e-mail, sociale media of via whatsapp. Bekijk de mogelijkheden op onze contactpagina door te klikken op bovenstaande knop. 


De mannen achter Buro Bouwkracht

Dominique la Grand - eigenaar

Dominique

De theoretische kant van praktijk!

Het klinkt misschien cliché, maar doordat een groot deel van mijn familie en kennissenkring werkzaam is in de bouw, ben ik er automatisch ingerold. Ik heb absoluut geen spijt van mijn keuze!

Een bouwkundige zonder praktijkkennis.. dat lijkt me geen goed plan! Daarom heb ik tijdens mijn studies en de eerste jaren daarna werkervaring opgedaan als timmerman. Op z'n Zeeuws gezegd: ''Leer'n mie de Poat'n in de blubber!''. 

Toen was het natuurlijk nog niet genoeg, ik heb mijn ambities verder laten uitgroeien. Na het volgen van MBO en HBO studies heb ik enorm veel kennis en ervaring opgedaan. Enerzijds aan de kant van de aannemer door een functie als uitvoerder/werkvoorbereider utiliteitsbouw. Anderzijds in de rol van ontwerper/tekenaar die ik vervulde tussen toenmalige collega's; architecten en ingenieurs. Tijdens beide banen mocht ik leren van de beste vakmensen!

In het verleden heb ik al eens mogen ervaren hoe het is om ondernemer te zijn. De combinatie van vrijheid en m'n eigen pad kunnen kiezen beviel me wel. Op een bepaald punt heb ik besloten een sprong in het diepe te wagen en volledig als zelfstandige verder te gaan. Iedere ondernemer weet dat je als starter een paar keer op je gezicht gaat, nou.. dat is ook gebeurd! Daar leer je van zullen we maar zeggen. 

Nu, een paar jaar verder, ben ik door een aantal fases heengegaan als ondernemer zijnde. Op dit moment ben ik trotse eigenaar van Buro Bouwkracht en zet ik me in om onze klanten positief te verassen met onze dienstverlening. Je hoort het goed, ik spreek in de wij-vorm, ik sta namelijk niet meer alleen aan het roer. Samen met mijn compagnon Michiel hoop ik nog veel bijzondere projecten te mogen ontwerpen en uitvoeren!


functie: eigenaar / projectleider

Michiel van Akkeren - eigenaar

Michiel

Theorie ingehaald door de praktijk!

Als je mij jaren geleden had gezegd dat ik in de bouw zou gaan werken, dan had ik je zeker voor gek verklaard. Maar zie hier, het leven zit vol verrassingen. 

 

Na een opleiding HBO Communication & Multimedia Design aan de Haagse Hogeschool ben ik een aantal jaren in online marketing actief geweest voor diverse bedrijven zoals Bax Music en Online Supply. Daarna bij Bomont de overstap gemaakt naar logistiek, projectmanagement en data analyse. Vervolgens een tijd als consultant gewerkt voor een leverancier van ERP- en kassasoftware. 

 

Nadat Jesse besloot te stoppen bij Buro Bouwkracht ben ik ingestapt als partner. Ik ken Dominique al een aantal jaren en heb nu besloten samen met hem de schouders onder Buro Bouwkracht te steken en mijn kennis over bouwkunde te verdiepen. 

 

Samen hebben we een gelijke visie op de toekomst van ons bedrijf en bouwen we dagelijks aan mooie projecten voor onze klanten. 

 

Ik draag in de breedte bij met kennis over acquisitie, projectmanagement, administratie, procesoptimalisatie en heb daarnaast een bak aan ervaring als klusser. 

functie: eigenaar / sales manager