Over ons

Buro Bouwkracht specialiseert zich sinds 2018 in het leveren van hoogwaardig bouwkundig tekenwerk voor de particuliere en zakelijke markt. Opgeleid bij een architect levert onze tekenaar eigenzinnige en mooie ontwerpen op die aansluiten op de wensen van u als klant. 

 

Heeft u een bouwproject in gedachten en is dit project vergunning plichtig? Wij zorgen voor tekenwerk dat de gemeente kan gebruiken bij het beoordelen van de aanvraag. Door onze ervaring als aannemer leveren wij ook tekenwerk waar een aannemer van uw keuze zo mee aan de slag kan. 

Maatschappelijke bijdrage

Als Buro Bouwkracht willen wij bijdragen aan de uitdagingen van deze tijd. Het klimaat, een woningtekort, ouderwetse bouwmethodes, wijken ontwikkelen met beperkte oppervlaktes, schaarste aan vakmensen.

 

We werken aan projecten die verantwoord worden gebouwd met duurzame materialen. Waar mogelijk gebruiken we ecologisch verantwoorde en milieuvriendelijke materialen. Hout slaat CO² op, waar voor de productie van beton heel veel CO² wordt uitgestoten. 

We werken aan betaalbare woonruimte voor jongeren, helpen mensen met een achterstand vanuit een uitkering terug naar een baan en zetten in op een duurzame samenleving. 

 

Wij proberen dromen en wensen bij elkaar te brengen in een prachtig ontwerp op maat. We denken actief mee over de leefomgeving en werken aan ruimtes die fijn voelen om in te verblijven.

Erkend leerbedrijf

Wij zijn sinds 2021 erkend leerbedrijf. We staan dan ook open voor studenten die graag een stukje praktijkervaring willen gaan opdoen tijdens een stageperiode. Zowel voor op kantoor als in de uitvoering komen we graag met studenten in contact die de fijne kneepjes van het vak willen leren! 

 

Zij instromer?
Samen komen we er vast uit. Als jij gemotiveerd en gedreven bent, helpen wij jou aan een mooie baan in de bouw. Meer weten? Pak de telefoon en vraag naar Michiel.

De mannen achter Buro Bouwkracht

Dominique la Grand - eigenaar

Dominique

De theoretische kant van praktijk!

Het klinkt misschien cliché, maar doordat een groot deel van mijn familie en kennissenkring werkzaam is in de bouw, ben ik er automatisch ingerold. Ik heb absoluut geen spijt van mijn keuze!

Een bouwkundige zonder praktijkkennis.. dat lijkt me geen goed plan! Daarom heb ik tijdens mijn studies en de eerste jaren daarna werkervaring opgedaan als timmerman. Op z'n Zeeuws gezegd: ''Leer'n mie de Poat'n in de blubber!''. 

Toen was het natuurlijk nog niet genoeg, ik heb mijn ambities verder laten uitgroeien. Na het volgen van MBO en HBO studies heb ik enorm veel kennis en ervaring opgedaan. Enerzijds aan de kant van de aannemer door een functie als uitvoerder/werkvoorbereider utiliteitsbouw. Anderzijds in de rol van ontwerper/tekenaar die ik vervulde tussen toenmalige collega's; architecten en ingenieurs. Tijdens beide banen mocht ik leren van de beste vakmensen!

In het verleden heb ik al eens mogen ervaren hoe het is om ondernemer te zijn. De combinatie van vrijheid en m'n eigen pad kunnen kiezen beviel me wel. Op een bepaald punt heb ik besloten een sprong in het diepe te wagen en volledig als zelfstandige verder te gaan. Iedere ondernemer weet dat je als starter een paar keer op je gezicht gaat, nou.. dat is ook gebeurd! Daar leer je van zullen we maar zeggen. 

Nu, een paar jaar verder, ben ik door een aantal fases heengegaan als ondernemer zijnde. Op dit moment ben ik trotse eigenaar van Buro Bouwkracht en zet ik me in om onze klanten positief te verassen met onze dienstverlening. Je hoort het goed, ik spreek in de wij-vorm, ik sta namelijk niet meer alleen aan het roer. Samen met mijn compagnon Michiel hoop ik nog veel bijzondere projecten te mogen ontwerpen en uitvoeren!


functie: eigenaar / projectleider

Michiel van Akkeren - eigenaar

Michiel

Theorie ingehaald door de praktijk!

Als je mij jaren geleden had gezegd dat ik in de bouw zou gaan werken, dan had ik je zeker voor gek verklaard. Maar zie hier, het leven zit vol verrassingen. 

 

Na een opleiding HBO Communication & Multimedia Design aan de Haagse Hogeschool ben ik een aantal jaren in online marketing actief geweest voor diverse bedrijven zoals Bax Music en Online Supply. Daarna bij Bomont de overstap gemaakt naar logistiek, projectmanagement en data analyse. Vervolgens een tijd als consultant gewerkt voor een leverancier van ERP- en kassasoftware. 

 

Nadat Jesse besloot te stoppen bij Buro Bouwkracht ben ik ingestapt als partner. Ik ken Dominique al een aantal jaren en heb nu besloten samen met hem de schouders onder Buro Bouwkracht te steken en mijn kennis over bouwkunde te verdiepen. 

 

Samen hebben we een gelijke visie op de toekomst van ons bedrijf en bouwen we dagelijks aan mooie projecten voor onze klanten. 

 

Ik draag in de breedte bij met kennis over acquisitie, projectmanagement, administratie, procesoptimalisatie en heb daarnaast een bak aan ervaring als klusser. 

functie: eigenaar / projectleider


Dominique la Grand - eigenaar

Pascal

Ik ben de praktijk

functie: timmerman

Kilian

Ik leer van de praktijk

functie: leerling-timmerman

Michiel van Akkeren - eigenaar

Swen

Ieder ontwerp aangepast aan de praktijk

functie: technisch tekenaar