Over ons

Buro Bouwkracht specialiseert zich sinds 2018 in het leveren van hoogwaardig bouwkundig tekenwerk voor de particuliere en zakelijke markt. Opgeleid bij een architect levert onze tekenaar eigenzinnige en mooie ontwerpen op die aansluiten op de wensen van u als klant. 

 

Heeft u een bouwproject in gedachten en is dit project vergunning plichtig? Wij zorgen voor tekenwerk dat de gemeente kan gebruiken bij het beoordelen van de aanvraag. Door onze ervaring als aannemer leveren wij ook tekenwerk waar een aannemer van uw keuze zo mee aan de slag kan. 

Maatschappelijke bijdrage

Als Buro Bouwkracht willen wij bijdragen aan de uitdagingen van deze tijd. Het klimaat, een woningtekort, ouderwetse bouwmethodes, wijken ontwikkelen met beperkte oppervlaktes, schaarste aan vakmensen.

 

We werken aan projecten die verantwoord worden gebouwd met duurzame materialen. Waar mogelijk gebruiken we ecologisch verantwoorde en milieuvriendelijke materialen. Hout slaat CO² op, waar voor de productie van beton heel veel CO² wordt uitgestoten. 

We werken aan betaalbare woonruimte voor jongeren, helpen mensen met een achterstand vanuit een uitkering terug naar een baan en zetten in op een duurzame samenleving. 

 

Wij proberen dromen en wensen bij elkaar te brengen in een prachtig ontwerp op maat. We denken actief mee over de leefomgeving en werken aan ruimtes die fijn voelen om in te verblijven.

Erkend leerbedrijf

Wij zijn sinds 2021 erkend leerbedrijf. We staan dan ook open voor studenten die graag een stukje praktijkervaring willen gaan opdoen tijdens een stageperiode. Zowel voor op kantoor als in de uitvoering komen we graag met studenten in contact die de fijne kneepjes van het vak willen leren! 

De mannen achter Buro Bouwkracht

Dominique la Grand - eigenaar

Dominique

De theoretische kant van praktijk!

Het klinkt misschien cliché, maar doordat een groot deel van mijn familie en kennissenkring werkzaam is in de bouw, ben ik er automatisch ingerold. Ik heb absoluut geen spijt van mijn keuze!

Een bouwkundige zonder praktijkkennis.. dat lijkt me geen goed plan! Daarom heb ik tijdens mijn studies en de eerste jaren daarna werkervaring opgedaan als timmerman. Op z'n Zeeuws gezegd: ''Leer'n mie de Poat'n in de blubber!''. 

Toen was het natuurlijk nog niet genoeg, ik heb mijn ambities verder laten uitgroeien. Na het volgen van MBO en HBO studies heb ik enorm veel kennis en ervaring opgedaan. Enerzijds aan de kant van de aannemer door een functie als uitvoerder/werkvoorbereider utiliteitsbouw. Anderzijds in de rol van ontwerper/tekenaar die ik vervulde tussen toenmalige collega's; architecten en ingenieurs. Tijdens beide banen mocht ik leren van de beste vakmensen!

In het verleden heb ik al eens mogen ervaren hoe het is om ondernemer te zijn. De combinatie van vrijheid en m'n eigen pad kunnen kiezen beviel me wel. Op een bepaald punt heb ik besloten een sprong in het diepe te wagen en volledig als zelfstandige verder te gaan. Iedere ondernemer weet dat je als starter een paar keer op je gezicht gaat, nou.. dat is ook gebeurd! Daar leer je van zullen we maar zeggen. 

Nu, een paar jaar verder, ben ik door een aantal fases heengegaan als ondernemer zijnde. Op dit moment ben ik trotse eigenaar van Buro Bouwkracht en zet ik me in om onze klanten positief te verassen met onze dienstverlening. 


functie: eigenaar / ontwerper / projectleider

Swen - Bouwkundig tekenaar

Swen

Ieder ontwerp aangepast naar de praktijk!

Van student tot waardevolle collega bij Buro Bouwkracht. Swen volgt een HBO opleiding Bouwkunde op de HZ University of Applied Sciences. Hij zocht al een tijd naar een geschikte bijbaan en vond deze bij Buro Bouwkracht. 

 

Doordat zijn vader al jarenlang in de bouw actief is, kent Swen als geen ander de fijne kneepjes van de praktijk. Hij past die kennis nu toe in het ontwerpen van bouwwerken die de tand des tijds goed kunnen doorstaan.

 

Swen is de rechterhand van Dominique bij het opleveren van de stukken voor een vergunningstraject. 

 

Als een bouwproject om extra handjes of kennis vraagt dan staat Swen even goed ook graag buiten om zijn kennis en kunde te tonen. 

functie: tekenaar / werkvoorbereider